Damar tedavileri alanında uzman isimleri tercih ediniz

Web sitemizde sizler için uzmanından en güncel ve yararlı bilgileri derliyoruz. Sağlığınızı önemsiyoruz...

 

Okmeydanı Damar Merkezi
Tedavide Yenilikler
Sosyal Medya
Anket

Yeni web sitemizi nasıl buldunuz?

Sonuçları Gör

Yükleniyor ... Yükleniyor ...
Muayene ve Randevu
Okmeydanı Damar Merkezi

Darülaceze Caddesi
Ekşioğlu İş Merkezi
No:36 Kat:3 D:3

Okmeydanı SSK Hastanesi Karşısı, Şişli /İstanbul

Tel: 0212 320 30 22

Fax: 0212 320 30 55

www.varistedavileri.com
www.caferabbasoglu.com
www.varistedavim.com

Aktif Ziyaretçi
Kullanıcılar: 1 Ziyaretçi, 1 Bot

Diz Eklem Hastalarında Lazer Tedavisi

diz-lazer1

Diz eklemi, vücudun tüm ağırlığını taşıdığı ve koşma ya da zıplama sırasında ekstra kuvvet harcadığı için hasara ve ağrıya çok yatkındır. Bu yüzden normalin üzerinde kilosu olan insanlarda diz ağrısı görülmesi ihtimali yüksekti.

Hastanın yapılan tetkiklerinde ve şikâyetlerinde diz eklemlerinde ödem, yırtılma, sıvı mevcut ise hastaya tedaviler önerilmektedir. Cerrahi tedavisi, fizik tedavi, PRP ve Düşük Enerjili Lazer tedavisi hastanın şikâyetlerini azaltmaktadır.

Dünyanın en önemli kliniklerinde düşük enerjili lazerin özellikle diz kireçlenmelerinde görülen kıkırdak zedelenmeleri ve aşınmaları üzerine iyileştirici etkisi gösterilmiştir.

Tedavide her iki dize veya şikâyeti olan dize hasta MR ve tetkiklerin yanı sıra laboratuar tetkikleri ve umumi muayeneden sonra şikayeti olan dize lazer yapılmaya karar verdikten sonra uygun pozisyona intertisyel diz eklem içerisine dışarıdan lazer ışını uygulanmakta bu uygulamanın herhangi bir yan etkisi ağrısı yoktur. Hastanın şikâyeti ve derecesine göre lazer ışını, dalga boyu seçilmektedir ve 1 saat süre lazer ışını bölgeye uygulanır. Hasta yürüyerek normal hayatına devam eder. İyileşme ve şikâyetler ilk seanstan itibaren hasta iyi hisseder ve giderek ödem ve şikâyetler büyük ölçüde azalır. Tedavi hastanın şikâyeti ve hastaya göre değişmektedir. Genellikle haftada 2 seans ve 3 hafta sürmektedir. Toplam 6 seans hastalar için düşük enerjili lazer uygulanarak şikâyetleri giderilmektedir.

Diz Lazer Tedavisi

  • Diz kireçlenmesi olan orta yaşlı hastalarda kıkırdak iyileşmesine yardımcı olduğu düşünülen PRP ve hyaluronik asit gibi enjeksiyon tedavilerinin yanında son zamanlarda en iyi tedavi yöntemi kalıcı uzun etkisiyle düşük enerjili lazer tedavisidir. Bu tedavide kıkırdak hastalığına bağlı menüsküs yırtılmalarına bağlı bölgede oluşan ödem düşük enerjili lazerin etkisi altında büyük ölçüde çözülmektedir. Seanslar şeklinde verilen düşük enerjili lazer tedavisi ödemi çözdükten sonra bölgedeki ağrı ve şişlik giderilmektedir. Hasta büyük ölçüde rahatlamaktadır.
  • Obez hastalarda diz ağrısı ve diz kireçlenmesi daha sık görülmektedir. Bu hastalarda ağrı ve hareket kısıtlılığı önemli şikâyetlerdendir. Bu tip hastalarda düşük enerjili lazer tedavisi her iki diz eklemlerinde veya tek dizde bölgedeki ödeme bağlı şikâyetler şişliğe bağlı şikayetleri ve hastalığın verdiği sıvı toplanmasını, kızarıklığı, ağrıyı lazerin etki mekanizmasına dayanarak büyük ölçüde yok etmektedir. Ağrı, şişlik, sıvı, ödem azaldığı zaman ve yok olduğu zaman hastanın şikayetleri de büyük ölçüde yok olmaktadır.Hasta sağlıklı ve konforlu bir yaşam sürdürmektedir.
  • Diz kireçlenmesi olan obez hastalarda, kilo vermek ağrının ciddi şekilde azalmasını sağlayacaktır
    • Diz eklemlerinde diğer şikâyetlerden
    • Dizin bağlarının zedelenmesi
    • Diz kapağı kayması ve kıkırdak zedelenmesi
    • Menisküs yırtıkları
    • Diz kireçlenmesi
    • Avazküler Nekroz bu şikayetlerde de özellikle kırmızı lazer ışığı düşük enerjili lazer şikayetlerin giderilmesinde en önemli etkisi mevcut zira bölgede lokal kanlanmayı artırarak ödemi ve ağrıyı çözmektedir menüsküs yırtıklarını onarmaktadır ve avazküler nekroz gibi şikayetleri kanlanmasını sağlayarak büyük ölçüde gidermektedir.

Diz Lazer Tedavisi